Welkom aan alle studenten in Gent voor het nieuwe academiejaar! Bekijk hier onze 10 tips voor jullie 

Student

Welkom in Gent, de grootste studentenstad van Vlaanderen! De unieke combinatie van een hoogstaand onderwijsaanbod met een gevarieerd vrijetijdsleven zorgt er voor dat Gent een grote aantrekkingskracht uitoefent op studenten. Met haar universiteiten en hogescholen biedt Gent een uitzonderlijke waaier aan studiemogelijkheden.

 

 

Geniet van het studentenleven in Gent

Student zijn betekent veel meer dan alleen maar studeren. Het omvat ook wonen, je verplaatsen en bijverdienen. En uitgaan, cultuur opsnuiven en ontspannen. Stad Gent steekt op al die vlakken de handen uit de mouwen. Om het jou als student zo comfortabel mogelijk te maken!

Maak jezelf via deze site wegwijs in Gent: van een studentenkamer zoeken tot wonen en samenleven met de andere Gentenaren.

Ontdek de hoofdthema’s rond studentenhuisvesting in de witte menubalk bovenaan. En klik door op de nuttige links die we voor jou verzamelden.

Meer info over het (studenten)leven in Gent, vind je op de site van de Stad. Heb je nog vragen? Stel ze ons gerust.

Zorg jij er mee voor dat Gent een aangename stad blijft? Dan beleef je er een onvergetelijke tijd. Kortom, succes met je studies, en welkom in Gent!