Artikel 2 De gegevens van het aanbod

Op de media van Kotatgent kunnen enkel (studenten-)kamers, studio’s, appartementen met 1 slaapkamer en huizen met 1 slaapkamer worden aangeboden. Stad Gent kiest ervoor eengezinswoningen voor te behouden voor verhuring aan gezinnen. Eengezinswoningen met meer dan 1 slaapkamer, kamers of studio’s in (te beschermen) ééngezinswoningen, appartementen met meer dan 1 slaapkamer, kamers in appartementen worden daarom niet aanvaard als aanbod. Ander vastgoed, niet bestemd als woonentiteit voor studenten wordt evenmin als aanbod aanvaard.

De aanbieder moet de gegevens van het pand en de (studenten-)kamer of studio zo volledig mogelijk en waarheidsgetrouw invullen. Het aanbod zal voor zo ver mogelijk een weergave zijn van de toestand van de (studenten-)kamer of studio op het moment van het aanbod.

Betreft het een appartement met 1 slaapkamer, dan geeft de verhuurder als "pand" een beeld op het gehele gebouw en onder "koten" kan hij het appartement verder omschrijven en illustreren adhv foto's. In het opmerkingenvak onderaan de pagina zal duidelijk worden vermeld onder welk(e) verhuursyste(e)m(en) het appartement wordt verhuurd: private woninghuurwet of gemeen huurrecht. Bij meerdere huurders kan het appartement noch fysiek, noch in gebruik worden opgedeeld in afzonderlijke ruimtes voor elke bewoner. Zij dienen het goed te bewonen als een gezin (zie nota Samenhuizen) met vrijstelling van inschrijving op het adres van het gehuurde goed.

Betreft het een huis met 1 slaapkamer, dan geeft de verhuurder als "pand" basisinformatie over het huis en onder "koten" meer gedetailleerde informatie (en foto's) over de inrichting van het huis. In het opmerkingsveld onderaan de pagina zal duidelijk worden vermeld onder welk(e) verhuursyste(e)m(en) het huis wordt verhuurd: private woninghuurwet of gemeen huurrecht. Bij meerdere huurders kan de woning noch fysiek, noch in gebruik worden opgedeeld in afzonderlijke ruimtes voor elke bewoner. Zij dienen het goed te bewonen als een gezin (zie beleidsnota samenhuizen) met vrijstelling van inschrijving op het adres van het gehuurde goed.

De aanbieder dient het aanbod op te volgen en aanpassen indien veranderingen zich voor doen. De aanbieder is verantwoordelijk voor de informatie die hij via de media van Kotatgent verspreidt.

De aanbieder wordt veronderstelt de kwaliteits- en veiligheidsnormen waaraan een (studenten-) kamer of studio moet voldoen te kennen. De aangeboden (studenten-) kamers en studio’s moeten in elk geval voldoen aan deze kwaliteits- en veiligheidsnormen.
Heeft u als aanbieder vragen of hulp nodig bij het invullen van de gegevens, dan kan u steeds via mail, telefoon of in de woonwinkel hulp inroepen van de medewerkers van Kotatgent.

terug naar inhoudstabel reglement