Wil je als student je kot onderverhuren voor het resterende academiejaar? Vraag dan eerst toestemming aan jouw kotbaas. Maak daarna een account aan als student en adverteer jouw kot op onze website!

Kotatgent is volop bezig met de herwerking van de website. Sommige informatie is daardoor tijdelijk niet beschikbaar. Momenteel nemen we het blok 'Kotbaas zoekt info' onder handen.  Vind je niet meteen wat je zoekt op de site? Neem dan een kijkje in één van onze brochures:

Gids voor kotstudenten & Gids voor kotbazen 

De modelhuurovereenkomst

Een studentenkamer huren is niet hetzelfde als een heel huis huren. Daarom stelde kotatgent een modelhuurovereenkomst op. Daarin streven we naar een evenwichtige en redelijke verdeling tussen rechten en plichten van de huurder en verhuurder. De verschillende diensten en scholen promoten het modelcontract. En jij gebruikt het vrij, ook als jij je kot niet via de website van kotatgent hebt gevonden.

Huur je een kamer via de modelhuurovereenkomst? Dan moeten deze bepalingen absoluut overeind blijven:

Periode: de huur duurt tien of twaalf maanden, of een kortere termijn.
Opzegging: als een van je ouders overlijdt, of als je zelf een nieuwe huurder vindt (in overeenstemming met de huisbaas!).

Vul het contract altijd volledig in, en laat niets schrappen. Elk exemplaar moet ondertekend worden als een origineel. Zet ook alle mondelinge beloftes op papier.